NLB traži investicijskog savjetnika za prodaju Pivovarne Laško

Bez autora
Mar 27 2011

Nova Ljubljanska banka ovih je dana više investicijskih banaka pozvala da daju ponude za vođenje postupka prodaje Pivovarne Laško. Strategija NLB grupe predviđa prodaju kapitalnih udjela koji ne spadaju u osnovnu djelatnost banke. NLB je u posljednjih nekoliko tjedana ubrzala postupke za eventualnu prodaju pivovarne. Koliki paket dionica će biti ponuđen na prodaju još uvijek nije jasno jer dogovori među bankama koje kontroliraju 54 posto dionica Pivovarne Laško još nisu završeni. Neslužbene informacije govore kako su prodaju dionica Pivovarne Laško i Mercatora, do kojih je NLB došla unovčavanjem osiguranja za krediete Infond Holdingu, na posljednjoj su sjednici izravno tražili i nadzornici banke.

NLB traži investicijskog savjetnika za prodaju Pivovarne LaškoNova Ljubljanska banka ovih je dana više investicijskih banaka pozvala da daju ponude za vođenje postupka prodaje Pivovarne Laško.

U NLB-u te informacije s kojima raspolaže slovenski Dnevnik nisu željeli ni potvrditi ni negirati, ali su poručili da strategija NLB grupe predviđa prodaju kapitalnih udjela koji ne spadaju u osnovnu djelatnost banke.

Prema tvrdnjama izvora Dnevnika, NLB je u posljednjih nekoliko tjedana ubrzala postupke za eventualnu prodaju pivovarne (LJSE:PILR).

Koliki paket dionica će biti ponuđen na prodaju još uvijek nije jasno jer dogovori među bankama koje kontroliraju 54 posto dionica Pivovarne Laško još nisu završeni.

Neslužbene informacije govore kako su prodaju dionica Pivovarne Laško i Mercatora, do kojih je NLB došla unovčavanjem osiguranja za krediete Infond Holdingu, na posljednjoj su sjednici izravno tražili i nadzornici banke.

Prije nekoliko dana Dnevnik je također pisao kako je interes za prodaju, prema neslužbenim informacijama, u ostalim bankama prva počela provjeravati Banka Koper (drži 2,68 posto Pivovarne), a pomaže joj i Probanka (ima 1,15 posto dionica Pivovarne).

Za eventualnu prodaju ipak će biti ključna odluka NLB-a koja je vlasnica četvrtine laške Pivovarne. Sve do nedavno moglo se čuti kako će NLB prodajni postupak započeti tek nakon što Pivovarna proda Mercator (LJSE:MELR) i Delo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik